VILL DU BLI KÄNDIS?

Då ska du skrika hysteriskt, hyperventilera och gråta ögonen ur dej när du ser Johan Palm. Sedan ska du ge blåsta kommentarer till pressen också, samt krama om Johan och skrika och göra honom mer generad än någonsin när du träffar honom. DÅ börjar alla bloggare och tidningar skriva om dej och vips är du känd.

Patetiskt.

Otroligt vackra ringar!





Så gott som varje gång jag surfar in på Cocoo.se, hittar jag nya grejer där!
Den här gången hittade jag de här otroligt vackra ringarna - visst är de häftiga?
Måste ha!:)

Cocoo.se

Film: The Mist

Efter att en storm härjat under natten, åker David tillsammans med sin son och sin granne till varuhuset i staden för att handla en del förnödenheter. Medan de är där inne börjar en tjock dimma sprida sig utanför och en man kommer inrusande med blod i ansiktet och påstår att det finns något farligt i där ute. Människorna i butiken inser snart att han har rätt då flera som går ut dör och de isolerar sig alla där inne, utan en aning om vad som pågår eller hur de ska ta sig ut därifrån utan att bli uppätna...

Det här måste vara en av de fånigaste skräckfilmer jag sett. Monstren såg overkliga ut och karaktärernas reaktioner var ofta löjliga och oförståeliga. Det blev bara komiskt och absurt alltihopa och slutet var höjdpunkten på bedrövelsen. Ingen film att slösa tid på!


År: 2007 Huvudroller: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, William Sadler, Toby Jones Regi: Frank Darabont




Köp dina filmer här!

Wulffmorgenthaler!



Wulffmorgenthaler

Tudiluu!

Steg upp 8:45 och fixade mig klar för adventskyrkan. Åkte dit med mamma och brorsan och hela grejen var en riktig besvikelse i år. Gillar att åka dit eftersom det är en tradition och så sjungs det julsånger, men allt var på nångon konstig nivå idag. Det var inte för barnen och det var inte för de vuxna och det kändes rätt fånigt alltihopa. Ibland är det bäst om de bara håller sig till det vanliga programmet!

Ska skriva lite idag och så blir det lutfisk till middag. Har just ätit bullar från Fabrique - bageriet som jag jobbar vid. Uuurmumsiga! Har ni vägarna förbi där så missa inte det!:)

Ha en kanonbra dag allihopa!


Natten sveper bort dagen...

Det må vara tidigt ännu för att vara lördag, men det blev alltför lite sömn förra natten så ska ändå gå och lägga mig nu. Ska både till adventskyrka och gammaldags julmarknad imorgon så vill vara något så när pigg!:) Har varit en lugn dag. När det gäller boken har jag skrivit en del. Har tagit livet av några karaktärer - helt enkelt skalat bort dem, slopat dem - och så gott som börjat om. Jag började märka att jag inte skrev den story som JAG vill skriva och som intresserar MIG och efter en hel del underbara tips från Sophie och Thea på klassen så började jag om. Nu är det psykologisk skräck - precis det jag vill skriva om! Motivationen är på topp igen!:) Har också fått ett par uppdrag från en barntidning, som jag ska börja jobba på. Men nu - sova!

Natti natt snyggingar!

Film: Wimbledon

Peter Colt förbereder sig för sin sista Wimbledon och tänker sedan gå i pension. Han är på plats 119 över världens bästa spelare och har ingen vision av att vinna några priser - tills han träffar Lizzie. Hon har också kommit till Wimbledon för att spela och är på väg mot toppen av sin karriär. De börjar umgås och blir förälskade, vilket hjälper Peter att åter fokusera och satsa allt på den pågående turneringen. Men samtidigt som han vinner match efter match, börjar det gå sämre för Lizzie och hennes pappa skyller det hela på Peter. Både Peter och Lizzie blir tvugna att fundera på vad som är viktigare - tennisen eller förhållandet?


Handlingen låter otroligt banal och i grunden är den väldigt klyschig, men trots det så älskade jag filmen!
Tycker om de häftiga kameravinklarna som på ett enkelt sätt skapar spänning under matcherna. Dessutom är hela kärleksgrejen så vacker att jag blir helt varm inombords!

År: 2004 Huvudroller: Kirsten Dunst, Paul Bettany, Sam NeillJames McAvoy Regi: Richard Loncraine



Köp dina filmer här!

Britney's Live-uppträdande!



Britney uppträdde live på BAMBI-galan i Tyskland i förrgår med sin nya låt
Womanizer! Riktigt kul att se, men jag hoppas bara att hon snart återfår
samma glöd som förut på scenen, eller kanske det bara är
nervositet som spökar?



Igår uppträdde hon också live på Frankrikes svar på Idol - Star Academy -
och här är det lite mera energi!
Kanske det är fansens entusiasm som gör det?:)
Härligt att se!

Britney Spears - Circus!

Igår trillade Britney's nya album ' Circus ' ner i min postlåda och jag kan bara säga en sak: Jag älskar det!

Helt klart är det här det bästa albumet hon någonsin gjort och av 15 låtar är det bara 2 som jag inte gillar alltför mycket. Favoriterna är 'Circus, 'If U seek Amy,' 'Shattered Glass,' 'Out from Under' och 'Phonography' ( bonusspår i Deluxe - versionen! ) Jag är helt säker på att det här blir den verkliga comebacken för Britney - och trots att man känner igen hennes musikstil så är den ändå annorlunda och den får det verkligen att rycka i dansmusklerna! Har ni hört några låtar ännu, andra än 'Womanizer?' Vad tyckte ni?


Vill ni höra henne prata om sitt nya album, kolla
här! Och vill ni se en preview på hennes kommande video till låten 'Circus,' kolla här!


Film: The Edge Of Love

Vera och Catlin är två unga kvinnor som lever i England under tiden för andra världskriget. De träffas genom Dylan, en sorgfri poet som ogillar ansvar och älskar båda kvinnorna. Problemet är att både Vera och Caitlin också älskar honom. Vera har känt honom i många år och är hans tonårskärlek, medan Caitlin är hans fru och modern till hans barn. När Veras man dras in i kriget, bor Vera hos Caitlin och Dylan. De två kvinnorna kommer väldigt nära varandra, samtidigt som svartsjukan och rivaliteten hela tiden växer, både mellan kvinnorna och mellan Dylan och Veras man - William.

Ett riktigt triangeldrama, med vackra kostymer och intressanta karaktärer. Både Sienna Miller och Keira Knightley spelar väldigt bra, men den som förväntar sig några lesbiska scener dem emellan som det ryktats om, kommer att bli besviken! Filmen blir ganska tråkig, eftersom det inte händer så mycket utan fokus istället ligger på psykologin mellan de olika personerna och jag orkade inte se den i ett sträck utan blev tvungen att ta pauser nu som då. Men gillar man psykologiskt drama så kan den säkert vara sevärd!


År:
2008 Huvudroller: Sienna Miller, Cillian Murphy, Keira Knightley, Matthew Rhys Regi: John Maybury



Köp dina filmer här!

Filmer i mängder!

På grund av mitt tröga internet har jag ju inte kunnat blogga regelbundet på ett bra tag nu. Men nu är jag igång igen som sagt och under tiden som jag har haft paus har jag hunnit se en heeel massa filmer! Så det kommer att komma massor med tips på sådana nu. Om ni funderar på om en film är värd att hyra eller köpa - kolla under kategorin Filmhyllan och se om ni hittar den där!:) Och om ni inte hittar den, så fråga - det kan hända att jag inte hunnit skriva om den ännu. Och om det finns filmer ni vill att jag tipsar om eller om ni själva har tips på suveräna filmer - så säg bara till! Sånt blir jag glad av!:)

Äntligen kan jag skriva igen!

Heeeeeej på er!

Och Glad Lilla-Jul! Är hemma och firar det här i Finland. Det är en finsk tradition som infaller lördagen före 1:a advent och traditionerna är lite olika beroende på var man bor. Hos oss har det alltid varit så att lilla jultomten kommer natten till lördag och lämnar en säck med lite smått och gott och så äter vi julgröt till frukost. På andra orter springer barnen runt i granngårdarna och kastar in anonyma julkort genom dörrarna. Tycker det är en riktigt mysig grej - älskar traditioner!:)

Kom hem inatt, 00:45 landade flyget i Vasa. Blev inte så mycket sömn, men jag är ju van - i snitt 5-6 h/natt hela hösten, inte bra. Längtar till juuulen nu! Är det inte härligt med allt pynt och med musiken och all god mat?

Ha en riktigt härlig helg allihopa!
KRAAAM!!:)

ARG OCH IRRITERAD!

Ber om ursäkt för den usla uppdateringen. Problemet är fortfarande det samma - mitt internet! Jag kan ta som exempel att ett Youtube-klipp som vanligtvis tar 2 sekunder att ladda, tar nu 2 h...då kan ni tänka er vilken underbar hastighet jag har på nätet just nu. Så kan jag bara säga att välj vilket mobilt bredband som helst, men inte Tele2! Det kanske funkar för vissa, men jag anser att det inte är värt risken att ens försöka. Vi tar det från början:


Jag har en nerladdningsgräns på 5Gb som nollas den första varje månad.
Redan på kvällen den 1.11 så hade mitt internet nått 5,6 Gb, trots att jag bara surfat som vanligt och därför hade hastigheten sjunkit. Följande dag ringde jag Tele2 och förklarade det hela och efter väääldigt många om och men sa de att en tekniker skulle kolla på det hela om jag bara skickade en bild av Volym-statistiken. Någon dag senare tog de kontakt och sa att teknikerna hade kommit fram till att allt var som det ska, nätet HADE laddat 5,6 GB ( varav 3 Gb på 2 minuter ) och därför hade de sänkt hastigheten på mitt internet i vanlig ordning. En vecka senare hade mitt internet laddat ytterligare 10 Gb - trots den otroligt långsamma hastigheten!

Jag tog kontakt igen och då fick jag ungefär samma svar som tidigare - de vet inte, de kan inte gör något, de kan inte se vad som är fel och det enda jag kan göra är att den 1.12 nolla mätaren så att jag kan hålla bättre koll nästa månad. Den 1.11 nollade jag mätaren och det sa jag. Då fick jag svaret att datumet inte har registrerats i min mätare och på så sätt kan de inte helt lita på att det är korrekt. De ville att jag skulle uppdatera nätet och ladda ner filer för det. När jag sa att filen hade börjat ladda och visade på att det skulle ta 2h att ladda ner så undrade de:

" Har du inget annat internet tillgängligt så att det går snabbare? "

Varför i all sin dar skulle jag då lägga ner energi på det här nätet om jag hade ett annat?!?! Uppdateringen hjälpte inte och det är bara en massa babbel i luren. Verkar inte direkt som att de är måna om sina kunder...

Löööördag!

Gomorron gomorron!

Sitter här och dricker kaffe och kollar barnprogram och försöker piggna till. Rejält dimmigt ute, ser nästan ut som om det skulle ha snöat - men icke. Igår blev det en full-igång-dag igen, så därför hann jag inte skriva. Skola med textgenomgång och trots att läraren gav en del kritiska synpunkter så var jag ändå nöjd med den feedback jag fick, för den var precis rätt just nu. Jag tycker att nu när jag skriver första varvet, behöver jag inte fundera alltför mycket på om den dialogen passar där eller om det är motiverat att karaktärerna gör si eller så. Det viktigaste är att den känsla jag vill förmedla finns där och att storyn är trovärdig och det tyckte allihopa!:)

Efter skolan tog jag en fika med Merli i Solna vilket var jättetrevligt! På kvällen tog både jag och Sandra det i och för sig lugnt, men jag var såååååååå trött att jag kände bara för att ligga utfläkt på soffan innan jag gick och lade mig!:)

Hmm, kanske det inte var en sådan full-igång-dag ändå, kändes bara så när jag var mitt i det hela!:) Så kan det va! Idag blir det att grotta ner sig i skrivandet - och för en gångs skulle ser jag verkligen fram emot det! Vad ska ni göra?

MEGASTORT GRATTIS SYRRAN!



Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade ååår!
( Var glada för att ni inte behöver höra mig sjunga på riktigt!:) I dag fyller världens bästa Fia, det vill säga min lillsyrra, hela 18 år! Det är självständighetsdagen för dig på svenska dagen!

Se till att ha en riktigt riktigt bra dag nu och njuuut!!!! Ät något riktigt gott ( jag vet att du antagligen bakar det själv, men det blir ju mumsigast då också! ) Ha kul och skäm bort dej själv dagen lång!

MASSVIS MED BAMSEKRAMAR TILL DEJ!!!!!!!!!!!!!

( Gå in på hennes blogg allihopa och gratta henne här! )


Goooomorron!

Hoppas ni alla sovit gott? Jag hade en helt galet stressig dag igår, så därför hann jag inte skriva här. Fixade på pappas farsdagskort hela dagen och försökte få det färdigt i tid för dagens posttömning - vilket inte lyckades. Orsaken var att det var helt totalt omöjligt att få tag i mörkbrunt garn - eller något garn över huvudtaget! Hittade tillslut ett Panduro i Solna, men snacka om att jag rusade runt här och där och överallt före det!

Så har jag bjudit hem klassen till mig ikväll och eftersom farsdagskortet tog så länge, blev det att baka på kvällen, samtidigt som jag tvättade nere i tvättstugan och sprang upp och ner. Det blev havreflarn och pizzasnurror. Snurrorna var både jag och Sandra tveksamma till ett tag, eftersom jag lade för mycket fyllning, så det hela såg ut som en monsterkorv som spydde ur sig pizzafyllning, medan jag skar den i bitar...Men bra blev det iaf!:)

Nu blir det skola, tänker åka hem vid lunch efter att gästföreläsaren talat färdigt och slänga mig på soffan och sova ett tag innan klasskompisarna kommer! De sista pizzasnurrorna hade nämligen gräddat färdigt först kl 01:30 inatt...

Ha en kanonbra dag!!!!
Kram!:)

Wow vilka nyheter!






Jag bara älskar Cocoo's smycken och nu kommer det snart att
finnas helt underbara nyheter i nätbutiken!


Det är jättesvårt att välja ut favoriter, för jag vill ha alltihopa, men här är i alla fall
ett par av de nya smycken som jag verkligen gillar!
Hur häftiga som helst, eller hur?

Kolla in butiken här, där finns massvis med coola grejer!
Ett riktigt bra ställe för julklappsshopping också -
för vem skulle inte bli glad av såna här presenter?:)

Cocoo.se

Ännu en dag i paradiset...

Tudiluuu!

Jahapp, så var det tisdag. Har just suttit i telefon ännu en gång angående mitt ultraslöa internet och fick svaret: " Ditt ärende är fortfarande under bearbetning. " Snacka om att de är måna om sina kunder...........

Idag är det då den stora dagen som så många har väntat på. Jag har också väntat, eftersom jag är trött på allt snack hit och dit! Känns som att USA:s presidentval har pågått i åratal redan och nej, jag har inte följt med, blir bara less på hela grejen, på amerikanerna och deras smutskastningskampanjer. Men om jag tittar på hur gubbarna ser ut, Obama och Mc Cain, så hoppas jag på Obama, för Mc Cain ser rent utav ond ut. Som en gubbe som med ett falskt leende bjuder godis åt små barn för att det ska se bra ut på bild och bakom kulisserna sedan bombar alla sina motståndare...

Så, vem hoppas ni på då?


Dagens Citat!




Framtiden oroar oss, det förflutna håller oss fast.
Därför går vi miste om nutiden.


Gustave Flaubert - fransk författare
( 1821 - 1880 )

Film: Breakfast At Tiffany's

Paul Varjak är en okänd författare som flyttar in i en ny lägenhet. I samma byggnad bor Holly Golightly, en vacker och till synes sorglös kvinna. Hon tjänar pengar på att charma män, drömmer om ett hus som är precis som juvelbutiken Tiffany's och ordnar brakfester som stör grannarna. Paul blir snabbt förtjust i henne, men Holly själv drömmer om att gifta sig med en stenrik man. För henne spelar det ingen roll om mannen är ful och elak, bara han har pengar och Paul är snygg och trevlig, men helt utan pengar...

Filmen är en riktig klassiker och vann 2 Oscars, men själv förstår jag inte varför den anses vara så otroligt bra. Det enda jag gillar med den är Audrey Hepburn och hennes karaktär. För övrigt är filmen otroligt tråkig och det finns helt klart bättre klassiker att välja bland!

År: 1961 Huvudroller: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal Regi: Blake Edwards



Köp dina filmer här!

Tjenare!

Hur mår ni idag? Hoppas ni sovit gott under natten och kommit igång med den nya dagen! Själv har jag knåpat ihop en kolumn till dagstidningen hemma, ska strax mejla över den åt mamma som är min kritiska läsare innan jag skickar in mina texter. Igår kväll fixade jag ihop en julberättelse också, som jag ska försöka få publicerad i en barntidning hemma.

Ni får glömma det jag skrev i föregående inlägg om att mitt internet fungerar igen. Det funkade en kvart och sedan var allt tillbaka till det "normala." Det vill säga, det tar evigheter att ladda en sida och jag får glömma att läsa dagstidningar på nätet. Aftonbladet.se kommer inte fram på skärmen om jag så laddar sidan från tidig morgon till sen kväll...Börjar bli rejält irriterad nu! Så fort bindningstiden är över ska jag avsluta abbonnemanget - är så otroligt förbannad på det där bolaget, allt bara krånglar med dem hela tiden!

Vad ska ni hitta på för kul idag då?

Snacka om lättnad!

Mitt internet började krångla igår kväll igen. Det visade att jag hade laddat ner 5,6 Gb på en dag och på så sätt överskridit den månatliga gränsen - trots att jag inte hade laddat ner någonting över huvudtaget. Så idag, efter att ha suttit i telefon i en halvtimme med bolaget och sedan efter 2 ½ timmes försök att skicka den information de ville ha ( med hjälp av min urschyssta lillebror där hemma ), så fixade det sig äntligen. När bolaget kollade i sin dator så visade infon att jag skulle ha laddat ner 3 Gb på 2 minuter, vilket är så gott som omöjligt....så, nu är internet i full gång igen - äntligen! Inte klokt vilka i-landsproblem man har ibland:)

Hur är det med er denna soliga söndag?

Wulffmorgenthaler!

Wulffmorgenthaler




Shit...

Film: The Number 23

Walter Sparrow får på sin födelsedag en bok av sin fru, som hon hittar i ett antikvariat. Boken är skriven av en okänd författare och handlar om dennes besatthet av nummer 23. Mannen ifråga är polis och skildrar ett något märkligt liv, där han även träffar andra som är fasta i ett tvång runt denna siffra, som många anser vara magisk eller till och med förbannad. Allt eftersom Walter läser vidare, märker han hur han själv förändras och börjar se 23 överallt. Hans familj märker också förändringen och själv blir han rädd för vad han kan tänkas göra. Han måste hitta författaren och få ett slut på det hela!


Här visar Jim Carrey verkligen att han kan spela annat än rolig.
Jag tycker att filmen är riktigt bra, och det är intressant hur man kan bygga upp en dylik story runt enbart ett nummer. En psykologisk thriller som helt klart är sevärd!

År: 2007 Huvudroller: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston Regi: Joel Schumacher



Köp dina filmer här!

Tummen upp - för den här gången!



Pussycat Dolls - I hate this part

Pussycat Dolls släppte nyligen sin nya video och jag tycker att den är rätt bra - låten också.
Däremot har jag lyssnat på de andra sångerna från deras
nya album, 'Doll Domination,' och det här är nog den andra
och sista bra singeln från den skivan...

Någon annan som hört de andra låtarna, vad tycker ni?

Goddagens!

Mitt internet fungerar äntligen som det ska igen. Hela månaden har det varit slöare än slött och det har tagit evigheter att skriva ett inlägg här - därför har jag varit en aning frånvarande. Igår var det Halloween, men inga spöken knackade på hos oss i alla fall, syyynd...Hur var det hos er? Sett några monster?:)

Däremot kollade vi skräckfilm, eller vad man nu ska kalla det, samt en thriller. Vi käkade chips, halloweengodis, salta kex och färskost och drack varsitt glas körsbärsvin. Sedan sov åtminstone jag gott hela natten, inga mardrömmar eller något. Natten innan hade jag den värsta mardröm jag nånsin haft, och de som känner mig vet att DÅ är det läskigt...

På skrivfronten går det framåt steg för steg, har just avslutat första versionen av 3:e kapitlet och påbörjat det 4:e. Jag har verkligen ansträngt mig, för min handledare ville ha mer miljö och lugna avsnitt där man lär känna karaktären och jag vill mest ha action hela tiden. Men nu, gott folk, har jag skrivit ett heeelt kapitel där man bara lär känna personen ifråga - med vissa komiska inslag:) Får hoppas handledaren blir nöjd! Idag skriver jag vidare, medan Sandra är på hälsomässa och ska spå sig och sånt. Får se vilka mörka främlingar spågummorna berättar för henne att hon ska träffa!:) Vad ska ni göra idag?


Film: KM31

Agata och Catalina är identiska tvillingar och har ett telepatiskt band med varandra. En kväll blir Agata påkörd av en lastbil och strax före olyckan ringer hon sin pojkvän och berättar att hon kört på en liten pojke. Agata överlever, men hamnar i koma, däremot så hittar ingen pojken och Catalina är övertygad om att något mystiskt försiggår där ute på landsvägen. Efter en del undersökningar kommer det fram att många unga kvinnor dött på samma vis i samma vägkrok och alla har de trott sig köra på en liten pojke som sedan aldrig återfunnits. Vilar det en förbannelse över vägen?

Filmen börjar bra och den har många kusliga inslag, däremot blir den allt mer virrig ju längre man tittar och jag tycker att de hade kunnat göra betydligt mer av storyn. Mot slutet blir det lite för freakigt för att ens vara skrämmande, men sitter man ensam hemma mitt i natten rekommenderar jag inte att man kollar den. Annars är den väl sevärd - men jag kommer inte att se den två gånger!

År: 2006 Huvudroller: Iliana Fox, Adrià Collado, Raúl Méndez Regi: Rigoberto Castañeda



Köp dina filmer här!

RSS 2.0