Film: Total Eclipse

Filmen handlar om de franska poeterna Rimbaud och Verlaine och om deras förhållande. Rimbaud är en tonåring som stuckit hemifrån och tar dagen som den kommer. Han har ingen hyfs och fason och han är elak och gör precis som han själv vill utan hänsyn till andra - men han är ett geni när det gäller poesi, även om det är få som ännu förstår hans verk. Verlaine är äldre, gift och har problem med alkohol. Han har förlorat sin inspiration och känner sig rätt misslyckad. Han slits mellan sin fru och Rimbaud, men ger sig ut på en resa runt Europa med Rimbaud - trots att de ofta är livsfarliga för varandra.

Det är en helt okej film, bra skådespeleri och bra story, samtidigt som den är väldigt kontroversiell. Något av en tidigare version av Brokeback Mountain. Gillar man kostymdrama är den helt klart sevärd och gillar man Leo DiCaprio är den också det, för här ser han fortfarande bra ut:)

År: 1995 Huvudroller: Leonardo DiCaprio, David Thewlis Regi: Agnieszka Holland
Köp dina filmer här!

Uppdatering och ny handledare

Halloj!

Har varit otroligt seg med allt vad bloggande heter på den senaste tiden. Ska se om jag kan få någon ändring på det. Hursomhelst så är jag i Stockholm igen, en vecka sedan jag kom hit och en och en halv tills jag flyttar härifrån. Håller på och packar som bäst samtidigt som jag försöker skriva så mycket jag bara kan. Vill ta vara på möjligheten att kunna träffa handledaren och klassen under den korta tid jag är här nu. Sedan blir det att pendla någon dag då och då under våren.

Träffade min nya handledare igår och även om jag är mer yr i huvudet än någonsin så säger jag bara - äntligen någon som vet vad han snackar om! Jag förstår inte varför jag inte stod på mig redan i höstas när jag sa till min lärare att jag ville ha honom som handledare. Han är specialiserad inom film egentligen, men till skillnad från klassen och övriga lärare kunde han säga vad jag behöver fundera på för att kunna skriva det jag vill skriva och skapa de stämningar jag vill. Jag kommer att få skriva om en heeel massa, men huvudsaken att det blir som jag vill ha det! Har fått i uppgift nu att skriva 8-10 lösryckta scener från hela boken till nästa vecka, så det gäller att sätta sig ner och verkligen tänka igenom det hela - ta det på allvar.

Så, idag är det det som gäller! Ha en kanonbra dag allihopa!:)

Tjolahopp!

Hej på er!

Hoppas ert nyårsfirande gick bra? Vi hade hur kul som helst med tortillas och sedan krog. Det som är så härligt med jullovets festande är att alla människor som man inte sett på evigheter så träffar man på just då, eftersom alla kommer upp till hemtrakterna! Något som också har varit bra under hela lovet är SNÖN. Okej, jag älskar inte snö, men jag föredrar det helt klart framför slask. Det är betydligt finare att titta på om inte annat!

Igår sa jag upp lägenheten i Stockholm, så före den 1.2.2009 ska jag vara utflyttad. Vart det bär av nu? Det får vi se. Det kan hända att jag stannar i Finland, det kan hända att jag åker någon annanstans. Nätsurfar som galen just nu efter olika alternativ. Gärna skulle jag vilja lära mig ett nytt språk igen och över huvudtaget se något nytt, samtidigt som jag har tid att skriva färdigt boken. Någon som har några idéer??

Hoppas ni får en underbar dag allihopa!
KRAM!:)

RSS 2.0