GOTT NYTT ÅR SNYGGINGAR!

Har varit dåligt med uppdatering här den senaste veckan, förlåt, har varit en hel del på gång och ändå inte. Flera fester och så Gilmore Girls - maraton med syrran!:) Nu ska jag och käka tortillas till Sandras syrra och därefter bär det av till stan för att kolla raketer och dansa resten av natten på krog! Ska bli jättekul! Hur ser era planer för kvällen ut?

Ni ska ha ett riktigt gott nytt år, en fantastisk kväll och så hoppas jag att det nya året blir ert bästa hittills och en grund för många kommande underbara år!

KRAM!:)

En riktigt GOD JUL på er alla!



Så är Dagen D äntligen här!:) Julafton!! Några minusgrader ute, med svagt solsken och gnistrande snö - kan det bli mer perfekt? Tror inte det!:) Har ätit tomtegröt till frukost, hällt i mig dagens ranson av kaffe och väntar nu på Moffa som snart ska komma hit med lite julklappar. Om någon timme bär det av till julkyrkan och sedan sätter allt det vanliga igång med Kalle Ankas jul, mat, Karl-Bertil Johnsson, julklappar och GODIS!:)

Jag hoppas ni får en riktigt underbar jul och att ni får allt ni har önskat er!
Ät inte för mycket godis nu!;)

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!

Dagens Citat!




" If opportunity doesn't knock,
build a door! "

Okänd

Film: Kate & Leopold

Leopold är en ung hertig i 1870-talets New York. Han avskyr sin farbrors regler och vill inte gifta sig med någon av de kvinnor som hans släkt valt ut åt honom. Samma kväll som han ska bestämma sig för en hustru, får han syn på en man med en märklig kamera och följer efter honom - rakt in i 2000-talet. Där blir han tvungen attt stanna ett tag och är väldigt förvirrad till en början men lär snart känna Kate och hennes bror, Charlie. Ingen av dem tror dock på att Leopold är från det förflutna och Kate har heller inte tid att fundera på saken, eftersom hennes karriär upptar all hennes tid. Men snart börjar hon inse att Leopold inte är som alla andra män hon träffat...

En romantisk klassiker, som man redan från början vet exakt hur den kommer att sluta. Ändå är den just så härlig som bara Meg Ryan-filmer kan vara och Hugh Jackman är farligt charmig. Lättsmält underhållning med en kul story, en del humor och en hel massa kärlek. Absolut sevärd!


År:
2001 Huvudroller: Meg Ryan, Hugh Jackman, Liev Schreiber, Breckin Meyer Regi: James Mangold




Köp dina filmer här!

Visas från TV3 kl 21:00 på JULAFTON.

SNÖÖÖÖÖ!

Halloj där!:)

Hur är läget med er så här dan före dan före dopparedan? Här städas och pyntas det idag - tänk vad härligt det vore om man hade ett par julnissar eller något som kunde städa och fixa allt under nätterna före jul så skulle man bara få vakna till ett stämningsfullt hus på julaftonsmorgonen! Men icke...Så kom jag på att jag har lite kvar när det gäller julklapparna också, så måste komma mig till stan en sväng - antingen idag eller imorgon, får se!:)

En sak är säker i alla fall - jag hade nästan gett upp hoppet om snö så snacka om att jag blev glad när jag vaknade till denna syn:



 



Är det inte härligt!? Nu ska det nog bli fart på den där borttappade julstämningen!

Film: Christmas Vacation

Familjen Griswold ska fira jul och som vanligt är Clark inställd på att göra allt så perfekt för familjen som det bara är möjligt. Han ser till att skaffa en rejäl gran, täcker huset med ljusslingor och gör verkligen sitt bästa för att skapa en riktig traditionell famliljejul. Trots ansträngningarna verkar allt snarare bli katastrof och det hela blir inte bättre av att hela släkten kommer på besök för att fira högtiden tillsammans. Och så är det ju grannarna som inte är de trevligaste de heller. Och sist men inte minst - hur ska han ha råd med några julklappar om han inte får den där julbonusen från jobbet?

Om ni har tänkt välja en enda film att se den här julen, så välj för allt i världen då den här! Det är den tredje filmen om famijen Griswold och det är klart den bästa i serien och en klockren julfilm. Humorn är hejdlös och det blir många skratt filmen igenom. Där finns inte en enda tråkig stund - det är fart och fläng från början till slut!

År: 1989 Huvudroller: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Juliette Lewis, Johnny Galecki Regi: Jeremiah S. Chechik




Köp dina filmer här!


Visas på JULAFTON från SVT2 kl. 19:00!

JULGODIS!

Det blir lite sen uppdatering idag, vi har nämligen varit hos Mommo och Moffa och bakat julgodis hela dagen! Vaknade sent också, först kl 12, eftersom jag somnade 5...Hade riktigt kul igår och träffade en hel del folk som jag inte sett på väldigt länge! Fia hämtade oss strax före 4 så vi var hemma en halv timme senare. Tog en tupplur på soffan idag hos Mommo - inte så konstigt kanske, var en aaaning trött!:P

Här är lite bilder från dagen ( varning för hög MUMS-faktor! :) :



Mommos mumsiga cupcakes, recept finns här ( jag lovar, de här är ALLT ANNAT än torra:)!




Jag - Sanna, Sanna - jag?




Knäck!



Fia tar en paus och jag försöker desperat att få Vicke med på foto!:)



Smörkola som står och puttrar.
Tillsätt mörk blockchoklad när det hunnit svalna lite
så blir det riktigt mumsfilibabba!




Kommande Disney-filmer!

Det verkar som att Disney kommer att återgå till sitt gamla tema framöver,
nämligen gamla folksagor och myter!

Nästa år, 2009, blir det premiär för denna film - The Princess and The Frog!



Sedan fortsätter vi vidare till den kända folksagan Rapunzel, år 2010!

Ännu finns ingen trailer till den filmen, men här är en bild från det kommande resultatet:



Har verkligen längtat efter lite mera "klassiska" Disney-filmer!
Har saknat dem, eftersom jag ÄLSKAR de riktiga Disney-klassikerna
med Snövit, Skönheten och Odjuret, Herkules, Djungelboken osv.
Och äntligen verkar det vara nya på gång!:)

Ser NI fram emot de kommande Disney-nyheterna?





VINNARE AV TÄVLINGEN!

Nu har jag dragit en vinnare ( eller jag fixade lapparna och sedan
bad jag min bror blunda och dra en lapp :)
av tävlingen om en hårprodukt från d:fi!
Vinnaren är:

ANNA

Stooooort grattis till dej och hoppas du får mycket nytta av produkten nu till alla julens fester!

STORT TACK TILL ALLA ER SOM VARIT MED OCH TÄVLAT!

Kraaam till er alla!



LÖÖÖRDAG!

Helluu snyggingar!

Hur mås det idag? Jag somnade jättesent igår och vaknade först 12:20 - Ooops! Gillar verkligen inte att vakna så sent, hela dagen försvinner på något sätt. Upplever ni samma sak, eller sover ni sååå länge ni vill utan problem?:) Nu är det redan en vecka sedan jag och Sandra var till Dansbandskampen! Inte klokt vad tiden går! Men ikväll blir det krogen med Minna och Lina istället. Ska bli kul att åka ut och festa på de "gamla vanliga" ställena igen, där vi höll till innan vi flyttade hemifrån. Antagligen är det samma gamla vanliga människor också, men det är ett annat problem, KUL kommer vi att ha ändå!

Nu ska jag dra en vinnare till tävlingen jag haft och sedan skriva skriva skriva.

Ha en kanonbra dag allihopa!
KRAAAAM!!!


Film: The Nightmare Before Christmas

Jack är Halloween's pumpakung och lever i Halloween town - en värld av monster där det är Halloween varje dag. Problemet är att han är trött på allt, trött på att det bara händer samma sak dag efter dag. Efter Halloween går han en promenad genom skogen och kommer då fram till en ring av träd, där han öppnar den trädstam som har en julgran på sig. På det sättet ramlar han ner i Christmas Town och blir alldeles förtjust i julen. Han åker tillbaka hem och är där fast besluten att införa julen hos monstren, oberoende vad det kommer att kosta!

Jag hade verkligen svårt att se den här filmen till slut, trots att den är kort. Det är en av de tråkigaste filmer jag någonsin sett! Ingen julstämning ger den heller. En musikal av dåliga sånger och inte det minsta intressant! Det enda som är häftigt är hur den är gjord. Om ni gillar helt vrickade filmer, då är den sevärd, men annars - släng den på soptippen!

År: 1993 Huvudroller: Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O'Hara, William Hickey Regi: Henry Selick





Köp dina filmer här!




Missa inte chansen!



TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!!


Good Morning Darlings!

Tjingeling!

Det blev en rätt lång sovmorgon för mig idag - klockan är ju över 12 här redan!:) Grått och trist väder ute och tänkte att jag skulle fixa upp några ljusslingor i trädgården. Så kom jag igång med skrivandet igår kväll också, så det blir att fortsätta på det - börjar ju vara bråttom om jag ska få det klart så...Det var fråga om att jag skule åka och hälsa på en kompis idag också, men får se hur det blir - imorgon blir det i alla fall krogen!:) Tänkte jag skulle börja tipsa om julens filmer här framöver också, så om ni vill veta vilka filmer ni ska bänka er framför under juldagarna, så kan det vara bra att hålla utkik!:)

Hur är det med er idag?

Dagens Citat!



There is no need to reach high for the stars.
They are already within you - just reach deep into yourself!


Okänd

Film: Wall-E

Filmen utspelar sig 700 år fram i tiden. Jorden är öde och överbelastad av skräp, som Wall-E, en liten robot, har i uppgift att städa upp. Han är dock inte som alla andra robotar, utan har känslor och drömmer om att någon dag känna närhet. När Eve, en annan robot, kommer ner till jorden så blir han förälskad och följer efter henne ut i rymden. Där visar det sig finnas ett stort rymdskepp med hundratals människor som väntar på att få återvända till jorden. Det enda Wall-E vill, är att vara tillsammans med Eve, men det blir allt annat än lätt...


Jag har verkligen undvikit att se den här filmen in i det längsta, eftersom jag varit säker på att den skulle vara dödstråkig.
Där hade jag otroligt fel, för det här är helt klart en av de bästa Disney-filmerna någonsin! Den är otroligt söt, griper tag i tittaren och jag började verkligen älska den lille Wall-E - vilket fick tårarna att rinna mellan varven. Den har en hel massa humor samtidigt som storyn får en att tänka efter. Så se den om ni inte redan gjort det, ett klart måste!


År:
2008 Huvudroller: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin Regi: Andrew Stanton




Köp dina filmer här!

Blir tokig på alla funderingar!

Nu har jag jullov på riktigt! Är hemma och tar det lugnt - förutom att jag fortfarande grubblar som tokig på vad jag ska göra under våren!! Orsaker:

- bara 14 dagar i skolan på hela våren - och dem betalar jag 2000 euro för... ( dessutom har jag varit missnöjd till tusen med föreläsningarna denna höst, men jag SKA ju skriva boken! )

- för dyr hyra att betala själv och flyttar hellre hem under våren än byter lägenhet ännu en gång ( mitt studiestöd + bostadsstöd skulle gå åt till enbart hyra och sedan har jag SL-kort, mat, telefonräkningar... )

- skulle vara tvungen att jobba heltid för att få ekonomin att gå ihop just nu - och hinner jag då skriva klart till den 1:a juni??

- jag har svårt att skriva något i Stockholm i min lägenhet, skriver bättre hemma av nån anledning...

Grejen är att jag gillar Stockholm som stad! Men jag skulle ju kunna komma tillbaka? Fast funderar på Umeå till hösten - gaaah, då det ska vara så svårt!:)

Ska strax till banken iaf och lyfta studielån så att jag kan betala denna termins kursavgift...

Hur är det med er idag?


En film att hålla utkik efter!



Bride Wars

Tidningarna har publicerat bilder från inspelingarna och skrivit lite
smått om själva filmen också och nu är den äntligen snart här!
Jag pratar förstås om den nya komedin med Anne Hathaway och Kate Hudson.
Verkar vara en klassisk feel-good-movie där allt slutar lyckligt!

Jag ska se den, ska ni?


Sverigepremiär den 16 januari 2009.

Tjeeeenare!

Halloj snyggingar!

Nu är tjejen hemma på finska sidan av havet. Tog färjan över till Åbo inatt och det blev tidig väckning - kl 5, svensk tid...Gäsp säger jag bara! Min kompis Lina mötte mig med bilen vid hamnen och vi for på frukost hem till Astrid, vilket var riktigt trevligt:) Innan vi for vidare norrut, hann vi även träffa Linnéa över lunch vid universitetet. Efter en lång bilresa kom jag slutligen hem, till Österbotten. Är verkligt trött nu och det är huuur kallt som helst här! Riktigt ruggigt - och jag som trodde det var kyligt i Stockholm!:)

Hur har er dag varit?:)
Tack snälla för alla era kommentarer - blir så otroligt glad! Ska svara under kvällen så mycket jag bara hinner!:)
Kramen!

Glöm inte att ta chansen att vinna proffsig hårprodukt här!

Film: Run Fatboy Run

Dennis är polis och lever som singel i London. Han har delad vårdnad om sin son, tillsammans med sitt livs kärlek, Libby, som han fem år tidigare lämnade vid altaret. Han känner sig misslyckad och oduglig och trivs verkligen inte med sitt liv. När Libby får en ny pojkvän, Whit, som är alla kvinnors drömprins - tränar, har bra hand med barn och är välutbildad med bra jobb - blir Dennis svartsjuk. För att bevisa för Libby att han har förändrats och som ett sista försök att vinna tillbaka henne, anmäler han sig till samma maratonlopp som Whit. Problemet är bara att han inte har mera än tre veckor på sig att komma i form...

Jag älskar engelsk humor och är väldigt förtjust i filmer med Simon Pegg. Det här är en medryckande film, med en hel massa humor men som också har ett djupare skikt. Helt klart sevärd!

År: 2007 Huvudroller: Simon Pegg, Thandie Newton, Hank Azaria, Dylan Moran            Harish Patel Regi: David Schwimmer



Köp dina filmer här!

Stressigt värre!

Hur är läget? Har haft en überstressig dag och ska strax iväg till färjan för att åka över till Finland. Har städat, packat och ordnat med olika ärenden och så for Sandra och jag på asiatisk buffet som avslutning på denna höst. Riktigt god sushi var det och billigt dessutom. Men vi kom ännu en gång fram till att både Sandra och jag äter alldeles för snabbt...( Glufs glufs - 15 min, fääääärdig! :)

Svarade på så många kommentarer jag hann i morse, men det blev inte alla så ni som inte fått svar ännu så får det imorgon kväll eller på torsdag morgon!:)

Nu ska ni ha en suverän kväll allihopa!
Kraaamen!:)


Julklappar till specialpris!

Vill tipsa er om att Cocoo.se nu har ett lysande julerbjudande! Alla smycken är nämligen på 15% rea fram till den 23.12!! Och inte nog med det, Cocoo bjuder också på frakten!:) Ange bara koden: 'julspecial', när ni beställer så tar ni del av erbjudandet. Hur coolt är inte det? Här är några tips på alla de underbara smycken som finns på sidan:




Vem skulle inte bli glad över sådana här presenter?:)

Klicka HÄR för att handla förmånligt!

Snart snart är det jul!

Längtar till julen något otroligt mycket! Och imorgon åker jag äntligen hem till Finland! Idag har varit en relativt lugn dag med fika ( übergod morotskaka ) och städning och packning. Har också skrivit lite. Nyligen började jag om med allt från scratch - grundstoryn är den samma men jag gjorde så stora ändringar att jag tänkte att det är lättare att skriva om från början. Jag är dessutom perfektionist när det gäller skrivandet, så nu skriver jag allt för hand först. På jullovet blir det spöksightseeing med Sandra också, för att få lite inspiration. Får hoppas vi ser något mystiskt, som en spöklik man eller något!:)

Hur har er dag varit?

VINN COOL HÅRPRODUKT!


Nu drar jag igång den utlovade tävlingen!
Priset är en flaska ' d:fi extreme quick fix! 'Så här står det om produkten:

" d:fi Extreme Quick Fix is an extreme leave-in treatment; so get extreme fixed up hair - no problem!
It heals your hair so you can get on with living! "


Vill ni läsa mer om den, klicka här!

Tävlingen avslutas på fredag den 19.12, kl 23:59.

För att delta:

Lämna en kommentar här nedan om att ni deltar.
Länka till tävlingen på er blogg. ( inget måste att kopiera bilden )
Ni kan delta hur många gånger ni vill, men för varje gång behövs ett nytt tips-inlägg i er blogg.
Varje röst skrivs upp var för sig och när tävlingstiden är slut så drar jag en vinnare!


Lycka till allihopa!


Den här låten har fastnat!


Lady Gaga - Poker Face


Jag vet att det här inte är den allra nyaste låten längre, men får den inte ur huvudet helt enkelt.
Den är bara så otroligt bra!


Bilder från igår kväll!



Dansbanan en timme innan allt kör igång!




Juryn satt mitt i folkvimlet och genast det var dags för dem att ge sitt utlåtande
kom SVT-folk och föste undan alla människor ur bild.



Peter Settman intervjuar.



Scott's på scen!

VÄRLDENS ROLIGASTE KVÄLL!

Ojojoj, gårdagen blev verkligen huuur kul som helst! Redan kl 16 lämnade jag och Sandra lägenheten och stack till Strängnäs. Allt gick jättelätt, vi kom oss till arenan och fick bra platser. Sedan yrade vi runt, dansade och pratade med folk. Jag tog i hand med Peter Settman och så hälsade jag på juryn också - först på Magnus Carlsson och sedan på Thomas, som är min favorit av jurymedlemmarna, så jag sa åt honom:

" Du är bäst i hela juryn, så du vet! "
Magnus Carlsson: " Han? Han är ju dum i huvudet! "
( med ett leende )
" Nej nej, han är ju charmig! "

Då pussade Thomas mig på handen och jag hälsade på Anna innan jag gick jag vidare ut på dansgolvet. Det var helt annorlunda på plats än i TV och vill man veta vad som verkligen händer i showen, så ska man hålla sig till TV-rutan, men bra stämning och lagom med folk var det.

Sedan började problemen - jag och Sandra missade tåget hem och taxi från Strängnäs till Stockholm central skulle kosta 1400 kr - Oooops! Så vi fick erbjudande om nattlogi i Skara. Jag och Sandra som kan noll om Sveriges geografi - fram tills idag - tänkte att det var säkert runt 45 min utanför Stockholm, så vi hängde på. När vägskyltarna visade 150 km till Göteborg blev vi smått förskräckta...

Natten tillbringades i ett uuursnyggt vardagsrum. Jag sov på en fåtölj och Sandra i soffan bredvid och nu på morgonen fick vi skjuts till tågstationen och kom oss på tåget hem. Kl 16 kom vi trötta och glada tillbaka till lägenheten! En helt oförglömligt bra kväll!:)

Nu drar vi till Strängnäs!

Nu ska jag och Sandra alldeles strax sticka iväg till Dansbandskampen! Hinner inte vara där hela kvällen, är tvugna att åka redan lite före tio för att hinna med sista tåget, men vad gör det? Vi får ju se Scotts live!:) Imorgon svarar jag på alla era kommentarer - stooort tack för dem!:) Här är lite bilder från dagen:



Sandra och jag, hehe!:)



Så här kan man också göra Dagens Outfit, haha!:) OBS! Cidern i bakgrunden är Sandras:P




Galen Finne - Beware!!!:) Hahahah!:)


Film: Allt Flyter

Ett manligt innebandylag som var på sin topp 1985, tränar fortfarande på fritiden men blir förbannade då det visar sig att yngre lag tagit deras träningstid. Samtidigt så flyttar lagkaptenen, Fredriks 19-åriga dotter in hos honom några månader, eftersom hennes mamma har fått jobb i England. Dottern sysslar med konstsim, vilket ger Fredrik en lysande idé till en av grabbarnas svensexa som de ska ordna. De ska simma konstsim i fyllan ihop! Efter en del svängar fram och tillbaka inser Fredrik att de kan göra mer av sin konstsim - de ska ställa upp i VM om 6 månader som ett av de få manliga lagen i världen inom denna sport!

Som jag tidigare skrivit så är filmen väldigt svensk på många sätt med en hel del tung vardag som blandas in.
Samtidigt har de lyckats få in flera verkligt komiska scener och jag tror filmen hade kunnat bli bättre om de fokuserat mer på humorn. Skådisarna är också riktigt bra, men det blir  ingen riktig höjdare. Trots det så hamnar den ändå på listan över de bästa nordiska filmer som jag har sett och gillar man svensk humor så är den klart sevärd!

År: 2008 Huvudroller: Jonas Inde, Andreas Rothlin-Svensson, Peter Gardiner, Kalle Westerdahl, Amanda Davin ,     Jimmy Lindström, Benny Haag, Shebly Niavarani Regi: Måns Herngren



Köp dina filmer här!

Glad Lucia!

Saaaaaanktaaaaa Luciiii-iiiaaaaa! Det har jag inte sjungit idag, men kanske många av er har varit med i lussetåg nu på morgonen eller kommer att vara det senare idag? Jag hade ställt väckaren på 06:45 för att hinna se Luciamorgon i TV, men av nån anledning så passade ringningen in i min dröm och så vaknade jag istället först när det hela var slut. Sedan somnade jag om och steg upp alldeles just istället!:) Har tänt en massa ljus här i alla fall och glögg, pepparkakor och lussekatter står och väntar i kylen. MUMS!

Hoppas ni får en riktigt toppenbra dag!
Kraaaaaam!:)

Jaaaaaaaaaaaa han vann!!!!

Kevin vann! YES!!! Blev lite orolig när Alice sjöng vinnarlåten,
men han vann - den enda som var värd det i hela tävlingen!
Vilken lättnad!:)

Ett kul fenomen...

Det blir 3 minuter paus i TV och Idol-final och alla
rusar till bloggen för att rapportera ett eller annat läge....:P

Men säg att Kevin vunnit nu dååå!

Film, canapéer och goodie-bag!




Glöm vad jag skrev i förra inlägget, det var ju inte premiär förstås utan förhadsvisning!:) Filmpremiär för allmänheten blir det den 25 december. Men ingen skillnad för mig, gratis godis, dryck och canapéer blev det och så goodie-bag på vägen ut!:) Det var jättekul och ääär så glad att jag fick hänga med! Och filmen då? Tja, ingen ny favorit blev det. Den var typisk svensk på många sätt men det blev flera skratt och den hamnar trots allt på listan över de bästa nordiska filmer jag sett. Sååå, ganska sevärd är den - en gång åtminstone! ( var lite sen med kameran, så foto blev det först vid Hötorget på hemvägen, ibland är man lite långsam i tankegångarna:P )



En del av goodie-bagen - Cosmopolitan + Grotesco - DVD! Där fanns en grej till, och den kommer jag att lotta ut imorgon här på bloggen till er läsare. Kan säga att det är en spännande skönhetsprodukt! Men som sagt - utlottningen blir imorgon!:)




Ska på filmpremiär!

Idag har varit en rätt lugn dag, förutom en hel del städning. Annars har jag skrivit på storyn och även fixat julkort. Nu ska jag iväg på filmpremiären för oss vanliga dödliga icke-kändisar av filmen "Allt Flyter. " Eva-Maria har vunnit biljetter och var så otroligt snäll och bjöd med mig!! Ska strax sticka iväg dit nu. Filmen verkar hur kul som helst och det bästa är att Cosmopolitan bjuder på det hela!

Medan jag är borta kan ni svara på den här frågan: Vilken är den absolut bästa julsången genom tiderna?

Ha en suverän kväll!
KRAM!:)

Dagens Citat!




Att vara lycklig betyder inte att allt är perfekt.
Det betyder att du beslutat dig för att se bortom imperfektionerna.


Okänd

Film: Death Defying Acts

Mary och hennes dotter Benji bor i 20-talets Edinburgh och lever på att uppträda med en show där de låtsas få kontakt med andar. En dag kommer den store Houdini till staden och han har en utmaning åt folket: Den som kan säga vad hans mors sista ord innan hon dog var, ska vinna 10 000 dollar! Mary och Benji tar sig genast an utmaningen och är säkra på att de ska kunna lyckas lura Houdini. Vad de inte lyckats förutspå är att de båda kommer att börja tycka om Houdini och särskilt Mary, som blir förälskad...

Jag gillar kostymdraman och den här filmen gjorde mig inte besviken. Skådisarna är bra, det är vackra scenarion och kläder samt en intressant och gripande historia. Trots att det inte är så mycket action i den så håller den ändå kvar tittaren och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna på slutet.

År: 2007 Huvudroller: Catherine Zeta-Jones, Guy Pearce, Timothy Spall, Saoirse Ronan Regi: Gillian Armstrong




Köp dina filmer här!

Sugababes!



Sugababes - No Can Do

Deras relativt nya video med en singel från deras nya album ' Catfigths and Spotlights '
som nyligen kommit ut. Jag gillar Sugababes, förutom deras allra första CD - fast sedan
dess har ju hela 2 bandmedlemmar bytts ut. Den här låten håller samma standard
som de tidigare bra låtarna.
Vad tycker ni?

Snart är det helg!

Hej på er! Hoppas allt är bra?

Har varit i skolan idag, men hade bara 2 h - tack gode gud för det! Det var nämligen de två längsta timmar jag genomlidit på väldigt länge. Vi satt och lyssnade på två jurister som pratade om upphovsrätt, kontrakt och juridiska grejer när det gäller skrivande och det var såååå tråkigt. Dels för att vi redan hört mycket av det de pratade om och dels för att de tblev så mycket teoretisk info att min morgonhjärna inte klarade av att ta in allt.

Snart är det lördag och då bär det av till Dansbandskampen. Ska bli jättekul och på söndag har jag bjudit hit Thea och Sophie på glögg, pepparkakor och bullar!:) Ska blir riktigt trevligt. Efter det så är det bara två dagar kvar i Stockholm innan jag åker hem på jullov i 3 veckor.

Vad har ni för helgplaner?

Film: National Lampoon's Vacation

Familjen Griswold ska äntligen komma iväg på en riktig familjesemester där de alla ska umgås och ha kul. Målet för resan är nöjesparken Wally World och för att komma dit måste de köra över så gott som hela den amerikanska kontinenten. Redan från början går saker fel, men de fortsätter vidare sjungande och leende. Vid ett vägstopp får de med sig den gamla moster Edna, som är allt annat än rolig att ha med sig. Missöde efter missöde råkar de utför, men särskilt pappa Clark vägrar ge upp, trots att de blir stoppade av polisen, har ihjäl hunden och Clark nästan går vilse i öknen. Han har bestämt sig - de SKA ha semester tillsammans!

Det här är den första av filmerna om Familjen Griswold, och även om den inte är min favorit i seriten så är den klart sevärd. Väldigt 80-tal på alla sätt och vis och skämten regnar tätt, man behöver som tittare inte ha en enda tråkig sekund! Och man kan inte annat än älska Clark Griswold!

År: 1983 Huvudroller: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Imogene Coca, Anthony Michael Hall, Dana Barron Regi: Harold Ramis



Köp dina filmer här!

Men lägg av med skitsnacket nu!

De flesta har väl vid det här laget hört tjatet om att Idol-Kevin tidigare varit med i Maltas Melodifestival och att han på så sätt inte platsar i Idol - för att det skulle vara orättvist mot de andra tävlanden. Vad är det för skitsnack egentligen? Grejen med Idol är väl att göra en okänd människa till Idol - en person som har talang för musik och sång, eller hur? Var det någon av er som tidigare kände till Kevin Borg???

Malta är ett pytteland och bara för att man varit med i Melodifestivalen där gör inte en till en proffsartist. I de flesta andra länder är Melodifestivalen ingen stor grej - jag känner inte ens till namnen på de som deltar i den finska uttagningen och både i England och Frankrike är tävlingen en parentes i musikvärlden för de som aldrig lyckas.

Jag tror snarare det hela åter igen handlar om avundsjuka och om att inte kunna unna de som verkligen är duktiga och talangfulla att verkligen vara det! Och om de andra tävlanden är det bästa Sverige kan bidra med till Idol - så säger jag bara: Go Kevin! Huvudsaken är att en riktig idol vinner och Kevin är den enda som är värd sin plats på scen!

( Och är det förresten någon här som kommer att prata om Maltas uttagning den dag Kevin gör Sverige ännu mer känt ute i världen tack vare sin musik? )

Dagens Citat!




" Varje gång du ler mot en person är det

en handling av kärlek,
en gåva till den personen, en vacker sak. "

Moder Teresa

Goood Morgon!

Hoppas ni alla sovit gott? Själv somnade jag före 12 och steg upp alldeles just, typ 8. Tack vare medicinen så gick det att sova! Ska träffa min handledare idag, ser väl inte så där hej-hoppsan-fram emot det, men det är som det är. Sedan jag såg henne sist har jag börjat om helt och hållet och det hon nu ska gå igenom med mig är en gammal text. Dessutom vill hon ofta en sak och jag en annan - hon gillar trevliga och mysiga böcker och jag gillar skrämmande och kusliga sådana.

Det går ju inte riktigt ihop eller hur?


Ska försöka skriva lite nu på direkten. Av nån anledning går det alltid lättare på morgonen när jag är yrvaken och inte fullständigt närvarande. Andra författare använder knark ( Stephen King ) och jag använder sömnighet:P Vad är månne bättre?:P

Ha en suveränt bra dag allihopa!
KRAM!

Så här ska det gå till!

Wulffmorgenthaler




Ifall ni ännu inte kommit på något bra sätt att använda era män på,
så kan ju det här vara en idé...:P


Tävla om en digitalkamera!



Jag är med och tävlar om den här suveräna digitalkameran!
Om du också vill vara med och tävla, kolla då här!

Lycka till!:)

Hemkommen från doktorn

Kom just hem från läkaren, som inte kunde säga vad utslagen beror på. Fick i alla fall tabletter att ta på kvällen så att jag inte skulle behöva klia sönder armar och ben ( eftersom det är värst om natten ). Låter verkligen huuur fräscht som helst, haha!:) Får hoppas medicinen hjälper i alla fall - det måste den, för gillar inte det här.

Lily Allen's nya video!



Brukar inte gilla Lily Allen men den här som är hennes nya
 låt tycker jag är helt okej - ' The Fear. '

Vad tycker ni?

Hallojsan!

Idag är det en vecka innan jag tar båten hem till Finland igen - på äkta långt jullov. Har svarat på kommentarer nu under morgonen och ska strax sticka iväg till läkare. Sandra har under hela hösten haft problem med kliande utslag och nu har jag tillslut också fått dem, så ska gå och kolla upp vad det riktigt är så att jag kan sova om nätterna igen. För övrigt blir det att fortsätta skriva idag. Har möte med min handledare imorgon och vill kunna säga att jag åtminstine fått NÅGONTING gjort sedan sist jag träffade henne:)

Vad ska ni göra idag?

Fantastiska nyheter!





Det har kommit in ännu mera underbara nyheter till Cocoo! Jag fastnade särskilt för de
här ursnygga armbanden! Man kan använda ett i gången eller kombinera flera olika
för att piffa upp en färglös outfit - urcoolt!:) Såg dessutom när jag alldeles just kollade in
webshoppen att många av nyheterna snabbt köps upp -
så det gäller att skynda sig om man vill vara säker på att få det man vill ha!


Cocoo.se

Det där med pepparkakor ja...



Plötsligt tröttnade jag på att glasera pepparkakor
och 3-åringen inom mig kom fram...


Heeeej snyggingar!

Så var det söndag igen! Och jag tog en lååång och behövlig sovmorgon ända till kvart över elva. Ligger på soffan som bäst och kollar på barnkanalen. Var jättetrött igår kväll så det blev ingen mer uppdatering just då - men nu så!:) Tog det lugnt framför Dansbandskampen med sushi, visst är det gott? Och vet ni vad - nästa lördag ska jag och Sandra iväg till Strängnäs på Dansbandskampen och kolla in favoriten Scotts live!:) Han är ju rätt söt den där sångaren va^^ Ska bli huuur kul som helst!

Nu ska jag fixa kaffe! Hur ser era planer för dagen ut, berätta!:)
KRAM!

Film: Wedding Daze

Anderson's flickvän dör hastigt när han friar till henne, vilket gör att han under ett år  ligger hemma och är deprimerad samt vägrar träffa några nya kvinnor. En dag sitter han med sin kompis på en restaurang och ska beställa in mat, när kompisen säger åt honom att åtminstone försöka med en kvinna till innan han ger upp helt. Anderson blir provocerad och friar genast till servitrisen - som säger ja. Innan han vet vad som hände ens, är han indragen i en vi-ska-gifta-oss-karusell utan att ens känna sin blivande fru!

Det här är lättsmält underhållning för lata dagar och om man gillar Jason Biggs ska man absolut se filmen. Den har sina humoristiska stunder som får en att skratta och det händer hela tiden något, men det finns helt klart bättre. I slutändan är den ändå helt okej och jag började inte gäspa alltför mycket medan jag tittade. ( Annan filmtitel: The Pleasure Of Your Company )

År: 2006 Huvudroller: Jason Biggs, Isla Fisher Regi: Michael Ian Black




Köp dina filmer här!

Äntligen åkte roboten ut!

Tjenare!

Har just vaknat och duschat och nu sitter jag här med en kopp kaffe. Ska bort idag, så det blir ingen uppdatering här förrän ikväll igen. Igår kväll blev det lugn hemmakväll med Idol - som hos de flesta:P Och jag ääär så glad att Robin äntligen åkte ut! Han kunde ju varken sjunga eller röra sig på scen, fattar inte vad han gjorde i tävlingen ens! En riktig monoton robot...



Fixade också ett pepparkakshus igår, allt annat än de som vi brukar göra hemma med tinnar och torn, men ett litet ett blev det i alla fall med byggsats från butiken. Rätt kul var det också och lätt som en plätt att sätta ihop!:)

Måste börja fixa mig i ordning nu, men vi hörs ikväll igen - då svarar jag också på alla era fina kommentarer!

Ha en kanonbra dag!

KRAM!:)

Vad gillar ni bäst?

Det blev ingen skola idag - ändringar i schemat.
Så det har varit en lugn hemmadag - trött som bara den fortfarande.
Nu ska jag kila iväg in till stan efter födelsedagspresenter - 3 födelsedagsbarn på kommande!
Så måååste vi ju bara ha en ljusslinga till balkongen också, eller hur?:)


Skulle vara kul att veta vad ni gillar bäst med julen?
Själv är jag allätare ( förutom när det gäller Janssons frestelse ) och älskar allt!


* Julgranen
* Julklapparna
* Julmusiken
* Den mysiga stämningen
* Julmiddagen
* Julpyntet
* Att få julkort från nära och kära
* Jag älskar ALLT med julen, det är den bästa tiden på året!
* Julgodiset
* Pepparkakorna och glöggen
* Inget, jag avskyr julen och tycker bara att det skapar onödig stress!
* Annat?


Rihanna ft Justin - Rehab



Den officiella videon med Rihanna och Justin Timberlake till låten ' Rehab. '

Har aldrig gillat den här låten och hade hoppats på att Justin skulle liva upp den lite,
men synd nog så får han inte sjunga något och låten är och förblir
oooliiidligt tråkig...

Vad tycker ni om videon/sången?

Underbar klocka!



Hittade just den här klockan på Cocoo. Visst är den huuur snygg som helst!
Älskar den ovanliga designen!


Cocoo.se

Film: Dark Water

Dahlia Williams flyttar till en ny lägenhet med sin dotter, strax efter att hon och hennes man tagit ut skilsmässa. Huset är allt annat än i gott skick och redan första kvällen upptäcker hon ett vattenläckage i sovrumstaket. Det visar sig vara översvämning i lägenheten ovanför - en lägenhet som står tom sedan de förra hyresgästerna gett sig av. Samtidigt som märkliga saker börjar hända i huset, skaffar dottern sig en låtsaskompis - en låtsaskompis som blir allt mer aggressiv. Till på köpet är Dahlia tvungen att kämpa för att få behålla delad vårdnad om dottern, samtidigt som hon konfronterar problem från sin egen barndom...

Det här är en amerikansk version av den japanska filmen " Honogurai mizu no soko kara. " Även om den här filmen är helt okej, så är jag säker på att originalversionen är betydligt bättre. Den är lite kuslig ibland, men de kunde definitivt bre på lite mera. Som det är nu blir den ganska så enformig, vilket också tar bort mycket av det kusliga, men den är ändå värd en titt.

År: 2005 Huvudroller: Jennifer Connelly, John C. Reilly, Dougray Scott, Ariel Gade, Pete Postlethwaite Regi: Walter Salles



Köp dina filmer här!

Morgon, redan?

Helluu snyggingar!

Hur är läget? Hoppas ni sovit gott och är pigga och glada! Själv får jag verkligen skärpa mig med vilken tid om kvällarna jag går och lägger mig - blir aldrig före 12 och sällan före 1 heller. Jag är som piggast då nämligen av någon konstig orsak...Sitter här och pimplar kaffe medan jag lyssnar på julmusik och försöker vakna. Har tänt ljus i röda lyktor också och igår hängde jag upp två apelsiner med nejlikor i. Myyyspyyys! Ska strax kila iväg till skolan, så får börja göra mig i ordning nu.

Ni ska ha en riktigt bra fredag allihopa!
Kraaam!:)

Dagens Citat!




Jag har lagt märke till, att det endast är personer som
redan blivit födda, som är för abort.


Ronald Reagan

Film: The Strangers

Kristen och James kommer från ett bröllop och ska övernatta i James' föräldrars stuga ute i skogen. Strax före har James friat till Kristen som svarat nej, trots att hon älskar honom, så stämningen dem emellan är inte den bästa. Det hela blir värre när en ung kvinna börjar knacka på dörren och fråga efter Tamara. Hon återkommer gång på gång och snart inser det unga paret att någon finns inne i huset och att ännu flera stryker omkring där ute, i väntan på rätt ögonblick att mörda dem...

Det här är ett amerikanskt försök att göra om den lysande skräckfilmen " Them. " Och det är och förblir ett tappert försök, för lyckas gör de verkligen inte. Oförståeliga reaktioner från karaktärerna, förutsägbar och tråkig. Om du är en äkta skräck-älskare så är den här inget att se, möjligen om du gillar lagom-skräck så kan den vara sevärd. Jag rekommenderar dock att skippa den här och se " Them " istället.


År:
2008 Huvudroller: Scott Speedman, Liv Tyler Regi: Bryan Bertino



Köp dina filmer här!

Sorgliga nyheter

Har inte orkat skriva så mycket idag. Sov urdåligt på båten senaste natt så sömnbristen har bara blivit värre och jag är uuurtrött. Det blev sorgligt när jag kom hem, för det visade sig att det ena marsvinet hade dött igår kväll när Sandra kom hem från sin praktik. Vi vet inte varför det gått som det gått, men hon hade 4 nyfödda ungar intill sig som också var döda, så antagligen hade det blivit komplikationer när hon födde fram dem:( Var lite orolig för henne redan här tidigare, eftersom hon blev så otroligt tjock och graviditeten verkade ta så länge. Men vad kan man göra om det inte räcker med att ta hand om henne så gott man bara kan...

Britney's nya video 'CIRCUS'

Äntligen är den här, Britney's officiella video för den andra singeln 'Circus'
från hennes nya album med samma namn!
Jag älskar låten, vad tycker ni?


Anlita INTE Tele2!!!

Nu är jag tillbaka i Stockholm och det är ny månad, vilket betyder att mitt värdelösa internet BORDE ha normal hastighet igen, men ICKE! Det är fortfarande långsammare än långsamt och mätaren påstår att jag laddat ner 1,6 Gb på 3 dagar, trots att datorn som nu använts inte ens har några nerladdningsprogram! Det ska bli intressant att få höra vad de säger på det där kontoret där det bara sitter svarta får och bräker hela dagarna i ända...


Pepparkakor ska de va!



Nu är pepparkakorna bakade! Det blev runt 5 plåtar + en som blev bränd...
Varma pepparkakor med kall mjölk till - mums! Eller glögg...:)



Ingen jul utan pepparkakor, eller hur? Brukar ni baka dem själva eller köpa?
Ska ta med en del till Stockholm också, åker om 3 h...



Pepparkaksmonster?:)

Dagens Citat!




" How soon not now becomes never. "


Martin Luther King Jr.

Film: Suburban Girl

Brett är en ung kvinna som kämpar för att ta sig uppåt i sin karriär som förläggare. Inget verkar dock gå som hon vill och särskilt inte när hon får en ny chef. Men så träffar hon Archie Knox, en legend inom förlagsvärlden som är helt annorlunda än de andra männen som hon dejtat - han är äldre, han är mognare och han vet hur man behandlar kvinnor, tror hon i alla fall. De inleder en romans, som snart visar sig bli helt annorlunda än Brett tänkt sig och hon blir tvungen att fatta en del svåra beslut angående sitt eget liv.

En väldigt klassiskt romantisk film, med inslag av humor. Även om slutet inte blev som jag trodde, så är den ändå rätt tråkig, händelselös och förutsägbar. Jag tycker också att det bara är äckligt med unga och snygga Sarah Michelle Gellar som hånglar med en äldre och ölmagad Alec Baldwin - inga verkliga gnistor där inte...

År: 2007 Huvudroller: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin, Maggie Grace Regi: Marc Klein



Köp dina filmer här!

Gooomorron!

Hej på er!

Sovit gott? Väckaren ringde kl 7, men jag steg upp halvåtta. Har just ätit frukost och ska skriva lite innan jag börjar baka pepparkakor!:) Syrran var uppe till sent igår kväll och fixade degen. Åker tillbaka till Stockholm idag och det blir den vanliga vägen - buss 6 h + båt 10 h. Men det är i alla fall ett tag sedan jag sist tog båten så det känns inte så bedrövligt att göra det nu. Snart är det jullov också så då kan jag vara hemma lite längre.

Jag hoppas ni får en riktigt suverän dag!!
Kraaamen!:)


Britney's nya dokumentär!

Syrran väckte mig 9:15 eftersom jag skulle skjutsa henne till bussen 8 km bort. Har sovit 8 h inatt, men känns som att jag skulle behöva sova 2 dygn på raken för att ta igen all sömnbrist....Hur är det med er idag? Har ni några roliga planer på gång?:)

Jag ska snart åka till Vörå och hälsa på Mommo och Moffa + Morbror och Morbrorinnan. Åker tillbaka till Stockholm imorgon nämligen så det gäller att passa på och hälsa på allihopa!:) Kollar som bäst på den nya dokumentären om Britney Spears " For The Record, " som hade premiär i söndags! Riktigt intressant - särskilt om man gillar Britney, som dessutom fyller 27 år idag! Hittar inte alla delar på Youtube ännu ( HQ ), men här är i alla fall del 1:




Ha en riktigt riktigt bra dag allihopa!
KRAM!!:)


Hjälp, han har inte börjat blogga!

Ibland kan man fundera över tiderna vi lever i. Särskilt när det gäller internet med alla communities och bloggar. Hittade en sketch från det finlandssvenska humorprogrammet Radio Pleppo, som har gjort en sketch om det här. Man kan ju fundera om det är så det kommer att se ut snart, som i den sketchen - hoppas inte:) Komiskt är det i alla fall!

Lyssna här!

Film: Love Wrecked

Jenny är fullständigt galen i sin idol, sångaren Jason Masters, och när det blir sommarlov åker hon och jobbar till en lyxresort i hopp om att han ska dyka upp där. Efter bara ett litet tag kommer Jason dit för att få semester och Jenny blir helt till sig. Hon åker med som uppassare på en båttur som Jason är med på. Mitt ute på havet faller Jason överbord och Jenny hoppar i efter honom, det enda problemet är att ingen annan ombord märker vad som händer utan båten åker vidare. Som tur är flyter Jason och Jenny snart i land på en till synes öde ö och Jenny ser det som sin chans att få Jason att falla för henne. Nu gäller det bara för henne att se till så att han inte märker att det faktiskt inte är en öde ö, utan samma ö som lyxresorten finns på...

Den här filmen är verkligen ingen höjdare. Förutsägbar med gamla amerikanska skämt som har tuggats och tuggats i film efter film. Amanda Bynes är också precis likadan som i alla sina andra filmer. Här finns över huvudtaget inget nytt att hämta och jag förstår inte ens pointen med att göra sådana här filmer längre!

År: 2005 Huvudroller: Amanda Bynes, Chris Carmack, Jonathan Bennett, Jamie-Lynn Sigler Regi: Randal Kleiser



Köp dina filmer här!

Marilyn Monroe




1:a december!

Gomorron!

Nu är det inte långt kvar till julen!: Har just vaknat och öppnat första luckan i mina 4 adventskalendrar:) Ska strax käka lite frukost och sedan ska jag åka till Mammas jobb och hjälpa henne regissera åk 6 med den julpjäs som jag hjälpt dem skriva. Det ska bli kul!:) Sedan blir det mest att skriva hela dagen. Är rejält trött - fortfarande - så kanske det blir en tupplur mitt på dagen också.

Vad ska ni hitta på idag?


RSS 2.0