Filmdiss: Rendition

image187

 Slösa inte tid på den här filmen och särskilt inte pengar. Kolla A Mighty Heart istället. Det här är nämligen så gott som samma film, bara betydligt sämre!

Isabella ska hämta sin man från flyget, men han dyker aldrig upp. När frågar personalen, så påstår alla att han aldrig ens funnits ombord - trots att hon vet att han var det! Sanningen är den att han blivit bortförd, eftersom han misstänks känna till en terrorist. Filmen handlar om Isabellas sökande efter sin man parallelt med förhören och tortyren av denne.

Till skillnad från 'A Mighty Heart' fokuserar den här filmen mera på den bortförde mannen och det som han utsätts för, samt CIA-agenten Douglas Freeman, som deltar vid förhören av honom. Precis som 'A Mighty Heart' gjorde även denna film mig förbannad på ett helt system, men den känns inte lika trovärdig, snarare konstlad, och skådisarna är inte särskilt bra. Särskilt Reese Witherspoons roll, känns ytlig. Omar Metwally gör den bästa rollen, som den bortförde mannen Anwar El-Ibrahimi.År: 2007   I huvudrollerna: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Omar Metwally, Meryl Streep   Regi: Gavin Hood

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=IaK-HKIdv1E


Kommentarer
Tidningsmetropolen.se

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din fina blogg/hemsida:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0