Filmtips: Queen Elizabeth:The Golden Age

image154Filmen handlar om konflikten mellan det protestantiska England och det katolska Spanien. Den visar hur Drottning Elizabeth I, hanterade situationen och mycket fokus läggs på Elizabeth som person. Man får se den stålfasad hon håller upp mot allmänheten, och den rädda och osäkra Elizabeth som privatperson. Filmen handlar också mycket om relationen mellan henne och piraten Walter Raleigh.

Filmiskt sett, är den här filmen ett mästerverk. Helt otroliga vinklingar, effekter, kostymer och scenarion. Filmmusiken är också väldigt bra. Jag tycker att de har lyckats bra med att visa på de inre konflikterna som Elizabeth hade och de har även lyckats gestalta den stora regent hon var. Cate Blanchett är också helt fantastisk i huvudrollen! Men, på något sätt kändes den ändå tråkig. Kanske för att man visste hur det skulle gå? Jag kommer nog inte att se den igen, men se den åtminstone en gång, bara för själva filmatiseringens skull.

År: 2007      Huvudroller: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen , Abbie Cornish och Samantha Morton    Regi: Shekhar Kapur

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vITxj7Tq4f4&feature=related

Kommentarer
Postat av: Veronica

Den är mäktig & bra :)

2008-04-20 @ 10:22:53
URL: http://vforsberg.blogg.se
Tidningsmetropolen.se

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din fina blogg/hemsida:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0