Filmtips: The Darjeeling Limited

image11

Tre bröder som inte haft kontakt på ett år, ger sig ut på en spirituell resa genom Indien, en resa där de även ska lära känna varandra igen. Francis är ledaren för gruppen och har tillsammans med sin personliga assistent, gjort upp olika program för varje dag. Dvs, olika andliga platser att besöka. De åker med tåg, ett tåg som efter ett tag åker vilse. Ett tåg där det finns en vacker värdinna. Ett tåg där man inte får röka eller ta med sig giftormar ombord.

Vad Jack och Peter inte vet,
är att ett av Francis mål för resan också är att de ska besöka sin mamma, som har gått i kloster på en öde plats i Indien.

Filmen ska föreställa att vara en komedi, men det är ingen uppenbar sådan. Skämten är ironiska och det gäller att hänga med för att upptäcka dem. Hela grejen är förstås komisk och bara det att se Adrien Brody i en sådan här roll, känns kul. Filmen är väldigt surrealistisk, men på något konstigt sätt så fortsätter man att kolla. Den är ganska händelselös, så var beredd på det. Den gick ändå att kolla och jag skulle kunna se den igen, även om det inte är någon film jag ropar högt av entusiasm över direkt. Kan också hända att den skulle vara bättre andra gången man ser den. Måste pröva.

Väldigt mycket " Royal Tenenbaums, " men så är det samma regissör också. ( men den här är bättre än R.T. )

image12

År: 2007     I huvudrollerna: Owen Wilson, Adrien Brody och Jason Schwartzman     Regi: Wes Anderson

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=aO1bYukdvLI


Kommentarer
Postat av: Amanda

ooh måste se den! =)) Owen Wilson är den roligaste skådisen ja vet.. älskar hans filmer! =))

2008-04-14 @ 22:01:23
URL: http://amandare.blogg.se
Postat av: Amanda

svar: aa haha den har ja sett flera gånger.. =)) Haha asså Owen e bäst i i hela filmen, haha såå klockren! han har ju gjort rätt många filmer men har du någon mer favorit? =))

2008-04-15 @ 00:03:52
URL: http://amandare.blogg.se
Postat av: Maria

Den ska ja se `:D

2008-04-15 @ 13:55:10
URL: http://blooondiiie.blogg.se
Tidningsmetropolen.se

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din fina blogg/hemsida:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0