Bikini för bebisar?
Läste igår i
Aftonbladet om hur folk har blivit upprörda över att Ellos säljer bikinis för spädbarn. Förut var jag stenhårt emot bikini på barn, nu är jag delad, men har det ändå inte gått för långt när spädbarn ska ha bikini? När jag var bebis så var det inget fel med att vistas naken på stranden...Samtidigt är väl bikini som klädesplagg inte fel, utan det är bilden av vad bikini ofta förmedlar, som gör den opassande på barn!

Det är ju också en del av debatten som då och då syns om kläder i allmänhet för barn. Ska man klä upp småbarn i vuxenkläder? Borde det vara skillnad på vuxenkläder och barnkläder? Man ser allt oftare små tjejer som sminkar sig, klär sig i små toppar och kortkort och t.o.m står framför spegeln och klämmer på sina obefintliga valkar och tycker att de är tjocka. Jag tycker sådant är hemskt!

När jag var liten struntade jag fullständigt i vilka kläder jag hade - och idag längtar jag ibland tillbaka till den inställningen. Visst, jag älskar kläder och jag älskar att klä mig snyggt, men jag avskyr pressen på att man hela tiden ska se fantastisk ut! Och är den stressen verkligen något vi vill förmedla till våra barn? Ska inte de få vara små så länge de är små? De har hela livet på sig att oroa sig för hur de ser ut sedan! Varför inte hellre låta dem känna att de är söta som de är och inte behöver klä sig si eller så eller väga så eller si för att duga? Ger inte det en bättre grund för deras framtida självkänsla?

Den dagen jag får barn, vet jag i alla fall att jag kommer att tänka efter när jag köper kläder åt dem, för jag vill inte att de ska se ut som små sexobjekt!

Vad tycker ni?Nej tack till barbie-barn!


Kommentarer
Postat av: Ann

Nah tack, jag håller med dig. Barnen hinner med att växa upp och få vuxna ideal inpräntade, låt dem vara oskyldiga barn så länge det bara går.

2008-07-24 @ 10:55:09
URL: http://kykyri.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Tack så mycket! och snygg blogg! :)

2008-07-24 @ 11:36:08
URL: http://rosarum.blogg.se/
Postat av: Anna

Håller helt med dig! Hemskt är det när idealen går så långt ner i åldrarna. Mina ungar kommer få springa nakna på stranden och lära sig att de är bra och fina som de är när de blir äldre.sv: jaa låten är underbar och jag bli galet glad av den! :)

2008-07-24 @ 11:39:05
URL: http://rainbowarrior.blogg.se/
Postat av: Eleonora

Tycker sådant är fel, barn ska vara barn så länge det går! Vad tycks om string för 7 åringar då? =/

2008-07-24 @ 14:23:29
URL: http://benora.blogg.se/
Postat av: sebb

Egentligen är det ju rätt gulligt men små bikinisar.. haha :P Men jag måste ändå hålla med dig, man saknar lite den perioden när man slapp bry sig så mkt om vad man har på sig.. Även fast det känns mer som ett intresse nuförtin. Så är väl rätt delad jag med på detta ämne :P Snygg blogg du har :)

2008-07-24 @ 15:24:35
URL: http://soderroos.blogg.se/
Postat av: Malin

nee de är ju inga sexobjekt.. naken eller baddräkt är ok men inte bikini!

2008-07-24 @ 15:58:37
URL: http://malinsh.blogg.se/
Postat av: Clara

istället för att barnen klär sig som vuxna så kan vi klä oss som barn!;)

jag paxar för en spindelmannen dräkt!Och om man nu är pedofil tror jag faktist att dom föredrar nakna barn framför påklädda..

2008-07-24 @ 22:32:10
URL: http://cmk.blogg.se/
Tidningsmetropolen.se

Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din fina blogg/hemsida:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0